Biografie (nl)

De Belgische sopraan Fleur Strijbos (°1997) is een gepassioneerde en veelzijdige zangeres die klaar is om elke uitdaging aan te gaan. Fleur heeft ervaring opgebouwd met lied, opera, oratorium en hedendaags repertoire.

Fleur behaalde in juni 2020 haar masterdiploma 'Podiumkunsten - Klassieke zang' aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen 'Met grote onderscheiding', waar ze onder leiding van sopraan Anne Cambier werd opgeleid tot professioneel zangeres. Tijdens het academiejaar 2020-2021 specialiseerde Fleur haar technische en muzikale vaardigheden met een postgraduaatcursus 'Vocal Studies' aan de Universität Mozarteum in Salzburg in de klas van professor Barbara Bonney en Gaiva Bandzinaite. Voor haar studie werd Fleur genereus gesteund door de Mitialto Foundation en SWUK Vlaanderen VZW.

In 2019 vertolkte Fleur de rol van 'Miss Wordsworth' in de opera 'Albert Herring' gecomponeerd door Benjamin Britten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In oktober 2020 stond ze samen met pianist Simon De Paepe op het podium van de Vlaamse Opera in het kader van Antwerp Liedfest 'Next Generation'. In april 2021 werd Fleur geselecteerd als een van Gent Festival Vlaanderen 'Young talent' die haar carrière ondersteunen met een portfolio, een online concert en een live concert tijdens het komende festival in september 2021. In juni 2021 nam Fleur deel aan de 'Puccini Festival Academy 2021' waar ze genoot van masterclasses gegeven door Renata Scotto, Cesare Scarton, Marco Voleri, Clarry Bartha en Massimo Iannone. In juli en augustus 2021 nam Fleur deel als 'Ancella di Turandot' in de operaproductie 'Turandot' gecomponeerd door Giacomo Puccini op het Puccini Festival 2021. 

Portret door Bas Bogaerts voor Gent Festival van Vlaanderen: https://www.gentfestival.be/

© 2021 Fleur Strijbos